Exposities in 2012

Galerie A. Tandille - Vertheuil, France

Van 21 april t/m 20 mei toont Sjef Henderickx beelden en tekeningen in Galerie A. Tandille, 7 rue des Martyrs de la Resistance te Vertheuil [Medoc] Frankrijk.
Zie ook op deze site: Cabane des Hirondelles.


Pand Paulus in Schiedam (samen met André Henderickx)

Van 18 november t/m 9 december in Pand Paulus aan de Korte Haven 125 te Schiedam de tentoonstelling

51° 55' 2" N - 4° 23'  39" O

Deze getallen geven de G.P.S.-coördinaten aan van de locatie. Het waarom wordt in de tentoonstelling duidelijk.
De exposanten zijn: André en Sjef Henderickx.

André maakt werken op papier waarin landkaarten een bijzondere inhoud krijgen. Zelf zegt hij het volgende over zijn werk:
"In mijn werk ben ik op zoek naar de mogelijkheden om het ogenschijnlijk onzichtbare zichtbaar te maken Het is eigenlijk de bewustwording van het bestaande. Het is het registreren van het geobserveerde, zonder dat de tijd is gecodeerd, waarbij het onderwerp als zodanig niet relevant is. Alle materie, ook het onzichtbare, is een bron voor mijn werk."
"Beschouw mijn werk als het zichtbaar ontvouwen van een beeld waarbij het proces even belangrijk is als het voltooide werk. Ik laat mijn penseel over het papier dwalen en besluit dan, al dan wel niet, de lijnen of vlakken zichtbaar te maken."

Sjef Henderickx zal in het centrum van de tentoonstellingsruimte een installatie maken: objecten en beelden, die een dialoog met het verstilde werk van zijn broer zullen aangaan.

Geschreven op:26 01, 2012