afz. Turkije

Henny van Leeuwen and friends*

*Inge van Haastert, Sjef Henderickx, Peter Hellemons, Collectief Kasboek, Wilma Keizer, Margreet Koelewijn, Hieke Pars, Juul Smulders, Willem Stoop, Diet Wiegman, Jan Wisse en ….

Opening:
zaterdag 31 maart
14.00 uur

Dit jaar wordt gevierd dat Nederland en Turkije vierhonderd jaar vriendschappelijke en diplomatieke betrekkingen onderhouden. Schiedam staat stil bij het jubileum van de betrekkingen tussen Turkije en Nederland met een themajaar onder de noemer Verborgen Schatten. In Galerie Emmy Miltenburg wordt een tentoonstelling samengesteld waarbij Turkije, en in ruimere zin de Oriënt, de inspiratiebron is. Henny van Leeuwen, beeldend kunstenaar/gastcurator, werkt met grote regelmaat en vaak voor een langere tijd in Turkije. In die periodes ontstaan wat hij noemt zijn Turkse dagboeken. De aquarellen die hij de afgelopen vijftien jaar inTurkije maakte worden gepresenteerd in combinatie met het werk van andere kunstenaars. In de galerie worden deze verschillende dagboeken voor het eerst in samenhang tot elkaar geëxposeerd.

*12 vrienden reageren op een relatie die Nederland en Turkije hebben, namelijk keramiek. Het Delfts aardewerk en het aardewerk dat gemaakt is in Turkije hebben elkaar over en weer beïnvloed. Tijdens de openingsuren van de galerie worden 12 keramische borden beschilderd met eigen motief.

Gedurende de tentoonstelling kan worden ingetekend op een uniek exemplaar. Emmy Miltenburg Hier is het. Galerie Emmy Miltenburg, Lange Haven 106, 3111 CJ Schiedam.

Openingstijden: donderdag - zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Geschreven op:29 03, 2012